3 с.л. тахан
4 с.л. мед
4 с.л. смлени орехи
4 с.л. трици
Разбъркват се добре и се оставят да стегнат малко. Ако сместа е много рядка, добавят се трици/ орехи; ако е много гъста - мед/ тахан. Таханът е леко горчив, така че не е добра идея да се 'разрежда' много с него :) Оформят се бонбони, които се овалват в какао/ смлени орехи/ кокосови стърготини (иначе доста лепнат). Вкууснооо :)
И сега! Внимание!!!
Вчера случайно се сдобих със слънчогледов тахан - традиционната наша халва се прави с такъв. Едва дочаках да се добера до кухнята вкъщи и да загреба с лъжица...
И..чудо...Мммм....колко чудесно вкусно - 1/2 лъжица тахан + 1/2 лъжеца мед и ...се разтапям.
Мисля, че ще се получи още по-добре само тахан, мед и орехи...
Нямам търпение да пробвам!!! :)
Еха, по-вкусен ли е слънчогледовия? Ами сигурно всъщност е, поне не горчи толкова може би. Браво, мацка!
ОтговорИзтриванеО, да, слънчогледовият тахан е къде-къде по-вкусен. За мен поне. И не горчи. И може да се яде направо от буркана - като фъстъчено масло :)
ОтговорИзтриване